Kronprinsessan i Stockholm Stadsmissions tidning Mission Business

Lördagen den 7 december släppte Stockholm Stadsmission andra numret av tidningen Mission Business vilken innehåller en artikel om Kronprinsessans engagemang.

Tidningen Mission Businesss No 2.

I artikeln kan man bland annat läsa följande:

"Engagemanget finns där hela tiden, i de olika verksamheterna hon stödjer och i den egna stiftelsen, Kronprinsessparets stiftelse, som nyligen lämnade ett bidrag till Stockholm Stadsmission.

- Jag hoppas att vår stiftelsen ska kunna göra skillnad. Den är ännu väldigt ung, men på sikt hoppas jag att vi har stöttat och hjälpt till på områden som verkligen har behövt hjälp, och att vi också har förvaltat det så att vi konkret ser att vi har gjort skillnad. Vi har en expertgrupp som tittar på de verksamheter som söker bidrag och utvärderar behovet. Där tittar vi bland annat på var vi tror att pengarna gör mest nytta och att de följer de kriterier vi har. Men sedan är det också så att vi, genom det arbete vi gör när vi reser runt i Sverige och träffar olika organisationer och projekt, kommer i kontakt med sådant som vi vill vara med och stötta. Faller det inom ramen för det som stiftelsen ska göra, och om expertgruppen tycker att det är bra, ger vi ibland bidrag. Men det är fler än bara prins Daniel och jag som avgör."


Läs tidningen Mission Business och hela artikeln med Kronprinsessan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kronprinsessparets Stiftelse ger bidrag till Stockholm Stadsmissions projekt Vår Hälsa. Läs mer om projektet här.