Kronprinsessan och Prins Daniel på besök hos Stiftelsen Läxhjälpen

Torsdagen den 16 januari besökte Kronprinsessparet Stiftelsen Läxhjälpen. Läxhjälpen är en organisation som bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Kronprinsessparets Stiftelse stödjer Stiftelsen Läxhjälpen sedan 2013.

Kronprinsessparet tillsammans med Modou Bojang, Diana Mamendi, Emil Godonou och Amy Axelson. Foto: Kungahuset

Under förmiddagen presenterades verksamheten av stiftelsens grundare Harald Ullman och Maria Arneng, som driver Läxhjälpen. Läxhjälpen startade 2007 och i dag arbetar närmre 130 läxhjälpare med elever vid skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Södertälje. Läxhjälparna är timanställda och arbetar 6 timmar i veckan med ansvar för 5 elever var som de följer under läsåret.

Kronprinsessparet tillsammans med Harald Ullman och Maria Arneng. Foto: Kungahuset

Kronprinsessparet fick också höra Emil Godonou, som studerar farkostteknik på KTH, berätta om sitt arbete som läxhjälpare. Hans före detta elev Diana Mamendi sa att Läxhjälpen bland annat hjälpt henne att nå målet att komma in på ekonomiprogrammet på Östra Real.

Modou Bojang, som går i årskurs 8, talade om den frustration han kände över sina dåliga skolresultat och den glädje han känner över att nu äntligen lyckats vända dem. Det var i höstas som Modou och läxhjälpare Amy Axelson, som studerar till socionom vid Stockholms universitet, började träffas två gånger i veckan i Läxhjälpens regi.

Läs merlänk till annan webbplats.

Om Stiftelsen Läxhjälpen

Stiftelsen Läxhjälpen är en privat icke-vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Eleverna som får läxhjälp går i årskurs 8 och 9, och ligger långt ifrån eller på gränsen till att inte komma vidare till gymnasiet. Unga, arvoderade högskolestudenter hjälper eleverna med läxor och är samtidigt en positiv förebild och mentor.

Länk till Stiftelsen Läxhjälpenlänk till annan webbplats