Besök på Korpens sommarläger i Botkyrka

Onsdagen den 18 juni besöktes Korpens sommarläger på Fittjaängen i Botkryka. På daglägret får barn i åldern 7 - 12 år testa på olika idrotter. Sommarlägret har möjliggjorts genom ett bidrag från Kronprinsessparets Stiftelse.

Ledaren Jens Johansson från Alby Baseball instruerar barnen. Foto: Kronprinsessparets stiftelse

I samarbete med Botkyrka kommun arrangerar Korpföreningen Huddinge-Botkyrka sommardaglägret. Syftet med lägret är att öppna dörrarna till det lokala föreningslivets vardagliga verksamhet och ge barnen möjlighet att hitta en idrott de vill fortsätta utöva. Alla barn i Botyrka är välkomna på lägret men fokus har varit att bjuda in barn med särskilda behov. Under 4 dagar får barnen prova på olika bollsporter, parkour, dans, gymnastik, simning, kanot, läran om knopp och kropp och annat skoj.

Foto: Kronprinsessparets stiftelse

- Vi har längtat efter att få arrangera denna typen av läger för barnen i Botkyrka, säger Irene Cederborg från Botkyrka kommun. Vi har gjort allt för att eliminera eventuella hinder som barnen eller deras förändrar har inför att delta på lägret, vi har till och med ordnat med transport till och från Fittjaäng för de barn som behöver.

- Fittjaäng är en perfekt plats att ordna läger på. Vi har simhallen, baseballplan, gymnastiksal, fotbollsplan, ängen och badplatsen nära till hands, säger Eva Kajander från Korpen som är ansvarig för lägret.

Fotboll med ledare från Konyaspor KIF. Foto: Kronprinsessparets stiftelse

Basket med ledare från KFUM Basket. Foto: Kronprinsessparets stiftelse