Prins Daniel på möte med organisationerna som Kronprinsessparets Stiftelse stöder

Torsdagen den 5 mars träffades de organisationer som får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse. Syftet med mötet var att utbyta erfarenheter och etablera kontakter mellan organisationerna.

Prins Daniel tillsammans med representanter för organisationerna. Foto: Kronprinsessparets stiftelse

Eftermiddagen inleddes med att verksamhetschef Elin Annwall berättade kort om Kronprinsessparets Stiftelses arbete. Därefter presenterade respektive organisation sin verksamhet och det projekt som fått stöd från Kronprinsessparets Stiftelse.

Verksamhetschef Anja Nordenfeldt berättade om En Frisk Generation och deras expansionsplaner och samarbete med kommuner för att arbeta preventivt med hälsa.                

Ida Wahlström, verksamhetsledare för Futebol da forca i Sverige berättade om projektet Futebol Aberto - Öppen fotboll för tjejer.

Generalsekreterare Emelie Dahlström på Kodcentrum berättade om syftet och bakgrunden till kodstugorna. 

Grundaren av Löparakademin John Laselle berättade om deras 10-veckorsprogram för ungdomar.

Maskrosbarns Lisa Dahlgren berättade om det fortsatta arbetet barnombud en tjänst som erbjuds barn i behov i bland annat Nacka och Tyresö kommuner.

Generalsekreterare på MIND Carl von Essen berättade om Självmordupplysningen och problemen med växande antal självmord.

Karin Månsson på Star for Life berättade om utvecklingen av sitt svenska skolprogram och visade Drömböckerna som används av eleverna.

Verksamhetsansvariga Maria Arneng berättade om Stiftelsen Läxhjälpen expansion. Idag bedriver de läxläsning med fler än 1000 högstadie elever.

Malin Agn grundaren av Sundare Barn berättade om lanseringen av Riksförbundet Sundare Barn där familjer med barn som har övervikt kan träffa andra familjer i samma situation.  

Anna Libietis och Caroline von Uexküll från Svenska med baby berättade om deras öppna föräldraträffar som hälls runt om i Stockholm samt i Gävle.

Sandra Sarin på TRIS - Tjejers Rätt i Samhället berättade om projektet Ronja och deras förebyggande arbete mot hedersrelaterat förtryck och våld.

Grundaren av Trygga Barnen Olivia Trygg berättade om arbetet med att hjälpa barn i familjer med beroendeproblematik genom aktivitetsgrupper.  

Mötet avslutades med att Pernilla Bard från Social Initiative presenterade Effektmätning i praktiken.

På förmiddagen deltog även Yesim Tungert och Karin Håkansson på Stockholm Stadsmission Ung Hälsa i Förort samt Dilsa Deminbag-Sten på Berättarministeriet.