Sundare Barn om hur barnfetma ska förebyggas

Måndag den 25 maj deltog barnläkaren Sven Klaesson och Malin Agn från föreningen Sundare Barn på Vardagspuls på TV4 för att svara på frågor om hur fetma hos barn ska undvikas.

Malin Agn och Sven Klaesson på Vardagspuls

Sundare barn erbjuder information och utbildning för föräldrar till barn med övervikt i samarbete med sjukvården. All information är baserad på sjukvårdens rekommendationer så att föräldrar kan känna sig säkra i att de hjälper barnen på rätt sätt till ett mer hälsosamt liv. Verksamheten startades i oktober 2010 då under namnet MulligaBarn.se. I april 2013 bytte de namn till SUNDARE BARN och form till en insamlingsstiftelse. De arbetar rikstäckande från Malmö till Gällivare och samarbetar med landsting, kommun och lokala näringslivet för att möjliggöra seminarier på så många platser och för så många föräldrar och sköterskor som möjligt.

Hur hanterar man bäst sitt barns övervikt?

Hur hanterar man som förälder att ens barn börjar lägga på sig – utan att skapa ångest och viktfixering? Barnläkaren Sven Klaesson och Malin Agn, grundare av föreningen Sundare Barn, svarade på läsarnas frågor om det svåra ämnet barnfetma. Se chattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.