Organisationsträff på slottet

Tisdag den 16 juni anordnade Kronprinsessparets Stiftelse ett möte för organisationerna som får stöd. Syftet med mötet var att utbyta erfarenheter och diskutera utmaningar.

Elin Hågeby berättar om Maskrosbarns kommunsamarbete. Foto: Kungahuset.se

Inför mötet hade organisationerna fått önska vilka ämnen som skulle tas upp på agendan. Förmiddagen inleddes med att Carl von Essen från MIND berättade om utmaningen med psykisk ohälsa hos unga. Psykisk ohälsa är något som många av organisationerna möter i sin dagliga verksamhet.

Nästa punkt på agendan var två parallella diskussioner om kommun- och företagssamarbeten. Gruppen med kommunsamarbeten leddes av Elin Hågeby, Maskrosbarn och gruppen med företagssamarbeten leddes av John Laselle, Löparakademin. Elin och John delade med sig av sina erfarenheter och gav övriga lite tips och råd.

John Laselle från Löparakademin delar med sig av erfarenheter från arbetet med företag. Foto: Kungahuset.se

Marita Klasson från Volontärbyrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster pratade sedan om hur man framgångsrikt kan arbeta med volontärer i sin organisation. En studie från Ersta Sköndal högskola visar att av vuxna i Sverige är drygt 50% ideellt engagerade. 

Marita Klasson från Volontärbyrån berättar om arbetet med volontärer. Foto: Kungahuset.se

Stiftelsens verksamhetschef Elin Annwall tillsammans med representanter för de 14 organisationer som får stöd. Foto: Kungahuset.se