Prins Daniel med En Frisk Generation på Vikingaskolan

Onsdagen den 30 september besökte Prins Daniel Vikingaskolan i Haninge för att träffa barn och ungdomar som deltog i En Frisk Generations taekwondoträning.

Prins Daniel testar teakwondo med Stefan Gahnberg. Foto: En Frisk Generation

En Frisk Generations syfte är att hjälpa och inspirera familjer att hitta verktyg och metoder för en hälsosam livsstil. Prins Daniel besökte verksamheten på Vikingaskolan i Haninge. Deltagarna erbjuds varierande aktiviteter och denna dag var det Jordbro Taikwandoklubb som höll i träningspasset. 

Prins Daneil inledde med att bara titta på men kunde sen inte hålla sig från att själv vara med på övningarna och sparrade bland annat med Stefan Gahnberg. 

Efter träningspassen inom En Frisk Generation serveras alla deltagare mat eller mellanmål tillsammans med familjerna i skolans matsal.

Prins Daniel med deltagarna i En Frisk Generation på Vikingaskolan i Haninge. Foto: En Frisk Generation

Prins Daniel med ledarna från Jordbro Teakwandoklubb som höll i träningspasset för En Frisk Generation. Foto: En Frisk Generation

Stiftelsen En Frisk Generation

Organisationen En Frisk Generation grundades utifrån idén att bra matvanor och fysisk aktivitet är avgörande för en god hälsa. Eftersom grunden till den livslånga hälsan läggs redan i barndomen är det viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barns motionsvanor. Barn som får uppleva hur roligt det är att röra sig kommer att fortsätta med det även senare i livet.

2014–2015 anordnar En Frisk Generation totalt 15 aktivitetstillfällen i veckan till medlemmar i Södertälje, Haninge och Kungsbacka. Det blir 600 aktiviteter på ett läsår.