Fotbollsskor till tjejer i Futebol da forca

Under hösten har tjejer som tränar fotboll med Futebol da forca i Linköping fått nya fotbollsskor från Kronprinsessparets Stiftelse och Stadium.

För att främja tjejers fysiska och psykiska hälsa samt integration driver Futebol dá força öppna fotbollsträningar - Futebol Aberto - där tjejer får spela fotboll utan några som helst krav. Deltagarna behöver inte betala en avgift, registrera sin närvaro, tillhöra en förening eller ha någon utrustning eller förkunskap i fotboll för att komma och spela med Futebol dá forças kvinnliga ledare och fotbollstränare.

Futebol Aberto tjejerna i Skäggetorp, Linköping tränar på måndagar och onsdagar i Skäggetorpshallen. Först tränar de yngre tjejerna upp till 12 år och sedan tjejer 13-16 år.

Ledarna i Skäggetorp insåg att behovet av fotbollsskor till tjejerna var stort. Kronprinsessparets Stiftelse har genom samarbete med Stadium bidragit med nya skor till deltagarna för att säkerställa att alla tjejer som vill ska kunna fortsätta vara aktiva och delta i träningen.