Besök hos HISO

Torsdagen den 28 januari besöktes HISO - HelsingborgsIdrottens SamarbetsOrganisation. HISO driver tillsammans med Skåneidrotten och Fritid Helsingborg en satsning på spontanidrott. Projektet stödjs av Kronprinsessparets Stiftelse.

Drop-in träning vid Ödåkra Tennisklubb. Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Spontanidrott i Helsingborg är ett projekt som drivs av HISO, Fritid Helsingborg och Skåneidrotten. Projektet syftar till att unga i åldern 13-19 år ska ha möjlighet att gratis, utan krav på medlemskap eller prestation, prova på olika föreningsaktiviteter.

Exempel på föreningar som deltar är padel, tennis, tyngdlyftning, basket, brottning, pingis, dans och jiu-jitsu. Förhoppningen är att det ska finnas minst en spontanidrottsaktivitet per dag som ungdomarna i Helsingborg kan nyttja.

Besöket inleddes på Idrottenshus i Helsingborg med samtal med Lars Olsson Fritid Helsningborg, Johanna Ingvaldson Skåneidrotten och Sören Häggvall HISO.

Därefter besöktes Ödåkra tennisklubb som är en av de föreningarna som erbjuder drop-in träning. Klubbchefen Henrik Nilsson berättade om verksamheten och varför de driver drop-in tennis.

"Tennis ska vara en idrott för alla och vi vill sprida glädje genom tennis. Vi är en breddklubb och vill ha en dörr öppen för alla." säger Henrik Nilsson.

Spontanträningen varierar ganska mycket från pass till pass men syftet är att de ska få prova på så många slag som möjligt och ha kul. Under besöket tränade ca 15 barn under drop-in tennisen.