Kodcentrum introducerar sin digitala tjänst Kodboken.se

Måndag den 7 mars introducerade Kodcentrum Kodboken.se på Lundenskolan i Göteborg. Kodboken.se är en sajt för alla som vill komma igång med programmering och digitalt skapande.

Lisa Söderlund berättar om Kodboken.se på Lundenskolan. Foto: Kronprinsessparets stiftelse

Kodboken.se är Kodcetrums digitala tjänst som riktar sig till barn och unga men även till lärare, pedagoger och föräldrar.

På Lundenskolan introducerade Lisa Söderlund, projektledare Kodcentrum, för lärare och rektorer hur Kodboken.se kan användas i skolan.

"Kodboken.se är plattformsoberoende och innehåller pedagogiskt material att använda i undervisningen. Där finns presentationsmaterial, pedagoghandledningar, uppgifter i Scratch samt skärmfria lekar och övningar." förklarar Lisa.


För dig som är nyfiken på kod

Kodcentrum lanserar Kodboken.selänk till annan webbplats – en digital tjänst för barn och unga, men också föräldrar, lärare och pedagoger som vill introducera unga till programmering och digitalt skapande. Kodboken är helt gratis att använda. 

På sajten finns allt material som används i kodstugorna. Det finns uppgifter som visar hur du skapar interaktiva berättelser, spel och program. Programmeringsspråket som används heter Scratch och fungerar som ett pussel där du bygger upp koden med olika block. 

Till dina projekt kan du bland annat ladda ner bilder från kända tecknare och hitta annat material som är fritt att använda. Där finns också tips om spel, appar och webbsidor som lär dig mer om programmering. 

Internetworld har utnämnt Kodboken.se till en av Sveriges 100 bästa sajter.