Det är coolt att vara olika!

Den 24 maj samlades tusentals mellanstadieelever i Globen för att se Glada Hudik framföra sin hyllade nytolkning av ”Trollkarlen från Oz”. Inför musikalen har barnen arbetat i projektet ”Barn föds inte med fördomar!” som fått stöd från Kronprinsessparets Stiftelse.

Prins Daniel tillsammans med Glada Hudik-ensemblen. Foto: Kungahuset.se

Den humoristiska föreställningen Trollkarlen från Oz har en allvarlig botten och bjöd på skratt, sång och viktiga tankeställare. Föreställningen är finalen på flera veckors långa och engagerade arbete i projektet ute på skolorna.

- Jag har lärt mig att alla är lika mycket värda oavsett hur man ser ut eller hur man funkar, säger en flicka från årskurs 4 i Bredängsskolan.

Mats Melin som spelar hunden Toto rapporterade live från Globen tillsammans med Pär Johansson som är ledare för Glada Hudik. Se inslaget i TV4 nedan.

Förutom att bjuda på en makalös show hann ensemblen också besöka Kungliga Slottet och träffa Prins Daniel.

Prinsen tillsammans med Lotta Danielsson från Glada Hudik-ensemblen som även är med i utställningen "Ikoner - En utställning om att få finnas". Foto: Kungahuset.se

Barnprojektet har tagits emot på ett fantastiskt sätt av både elever och lärare.

Läs reportage från föreställningen i Leksand i DTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Dalademokratenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.