Prins Daniel vid seminariet Nyckeln till en frisk generation

Måndagen den 12 december deltog Prins Daniel i seminariet Nyckeln till en frisk generation, som hölls på Karolinska Institutets och är ett samarbete mellan organisationerna En Frisk Generation, GEN-PEP och KI.

Prins Daniel lyfte fram hur viktigt det är att hela samhället engagerar sig i frågor som rör barns och ungdomars hälsa. Foto: Johanna Norin

En Frisk Generation, GEN-PEP och Karolinska Institutet bjöd in till seminariet som handlade om hälsa, integration och social hållbarhet för barn och unga.

Under dagen talade forskare, politiker, representanter från näringsliv, kommun och civilsamhället om hur de kan arbeta med förebyggande insatser i barn och ungas liv för att främja deras hälsa och på så sätt ge dem bättre förutsättningar för framtiden.

Prinsen höll inledningsanförandet, läs Prinsens tallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Därefter talade bland andra folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström som lyfte vikten av hälsofrämjande arbete. Annica Hjerling, kommunalråd i Haninge kommun, talade kring hur en investering i En Frisk Generation är en investering i Sveriges framtid och Carolina Klüft, GEN-PEP, berättade om idrottens betydelse under hennes uppväxt.

Kronprinsessparets stiftelse möjliggjorde filmning och websändning av seminariet. Ta del av seminariet här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Talare vid seminariet ”Nyckeln till en frisk generation”. Foto: Johanna Norin