Prins Daniel besökte En Frisk Generation på Smedbyskolan

Tisdagen den 23 januari besökte Prins Daniel Smedbyskolan i Upplands Väsby för att träffa barn och deras familjer som deltar i En Frisk Generation.

Prins Daniel äter middag tillsammans med deltagarna från En Frisk Generation efter träningen. Foto: Josefin Wennang, Mitti

En Frisk Generations syfte är att hjälpa och inspirera familjer att hitta verktyg och metoder för en hälsosam livsstil. Prins Daniel besökte En Frisk Generations aktivitet på Smedbyskolan i Upplands Väsby. Deltagarna erbjuds varierande aktiviteter och denna dag var det handboll med Bollstanäs Handbollsklubb. 

Efter träningspassen med En Frisk Gneration serveras familjerna  en måltid i skolans matsal. Maten är en viktig del av verksamheten. En frisk generation vill förmedla ett helhetstänk kring hälsa: träning och kunskap om bra kost.

En Frisk Generation stöds av Kronprinsessparets stiftelse och samarbetar med Generation-Pep.

Prins Daniel med ledare och deltagare från En Frisk Generation i Smedbyskolan, Upplands Väsby. Foto: Kungahuset.se


Stiftelsen En Frisk Generation

Organisationen En Frisk Generation grundades utifrån idén att bra matvanor och fysisk aktivitet är avgörande för en god hälsa. Eftersom grunden till den livslånga hälsan läggs redan i barndomen är det viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barns motionsvanor. Barn som får uppleva hur roligt det är att röra sig kommer att fortsätta med det även senare i livet.