Besök hos Ung i Korpen i Umeå

Onsdagen den 18 april besöktes Ung i Korpens aktivitet i Umeå. Kronprinsessparets stiftelse stödjer Ung i Korpens arbete för att aktivera unga daglediga med lustfylld träning.

Deltagarna i Ung i Korpen spelar innebandy. Foto: Kronprinsessparets stiftelse

Umeå Korpförening arbetar med folkhälsa på många sätt. I den ordinarie verksamheten finns lagidrott, gruppträning och företagstjänster, utöver detta driver Korpen folkhälsoprojekt för olika grupper. Ett av projekten är Ung i Korpen där man aktiverar unga som är daglediga.

Träningen är gratis och öppen för alla 16-25 år som är ledig dagtid. Det är drop-in så ingen föranmälan eller förkunskaper krävs. All utrustning finns på plats i Nolia friidrottshall där deltagarna själva väljer vilken aktivitet de vill delta i. Det finns bland annat möjlighet att spela innebandy, fotboll, badminton, gå på löparbanan eller bekanta sig med gymmet tillsammans med de andra ungdomarna. För att ytterligare underlätta för deltagarna kan man låna träningsskor på plats om man behöver.

Denna onsdag valde de 11 deltagarna att aktivera sig med innebandy, promenera, jogga och styrketräna.

- Det är stor variation på ungdomarnas delaktighet. Vissa kommer i stort sett regelbundet till varje träningstillfälle, andra deltar någon gång ibland, säger Ida Andersson, tränare och projektledare för Ung i Korpen. Vår viktigaste uppgift är att ge de unga en kravlös aktivitet där de känner sig välkomna och får en positiv upplevelse av rörelse och motion.

Om Ung i Korpen

Ung i Korpen är en aktivitet för arbetslösa och daglediga ungdomar. Här får unga människor med olika förutsättningar möjlighet att känna trygghet och stärka sin fysiska, psykiska och sociala hälsa. Genom att träna tillsammans utan prestationskrav får de en mötesplats där de kan känna glädje och gemenskap.