Prins Daniel närvarade på frukost med En Frisk Generation

Tisdag 29 maj bjöd En Frisk Generation in samarbetspartners på frukost för att berätta om verksamhetsåret 2017 och resultaten från sin utvärdering. Kronprinsessparets Stiftelse stödjer En Frisk Generation sedan 2014.

Jonas Petros och Kristin Grundtman berättar om En Frisk Generations verksamhet i Upplands Väsby. Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Insamlingsstiftelsen En Frisk Generation är en icke vinstdrivande organisation som arbetar hälsofrämjande med inriktning mot barnfamiljer. En Frisk Generation hjälper kommuner som vill erbjuda En Frisk Generations metod till barnfamiljer boende i kommunen. Kommunerna utser de områden som de vill att  En Frisk Generation ska startas upp i. Kommunerna anställer  en hälsokoordinator som arbetar lokalt med att organisera och hålla i aktiviteter. Stiftelsen och kommunerna har ett nära samarbete genom kontinuerlig utbildning, uppföljning och kvalitetssäkring av metoden och implementeringen.

Under frukosten berättade En Frisk Generation om utvecklingen av verksamheten under 2017.

En Frisk Generation beforskas av KI och Gisela Nyberg berättade om de preliminära forskningsresultaten som visar att En Frisk Generation påverkat hälsan hos barn med störst behov. Metoden har också ökat den fysiska aktiviteten hos barnen på helger samt har förbättrat det psykiska hälsan hos de barn som mådde sämst.

Läs mer om utvecklingen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gisela Nyberg, KI berättar om forskningsresultaten. Foto: Kronprinsessparets Stiftelse