Pep-dag i Hagaparken med Prins Daniels lopp

Söndagen den 16 september äger Pep-dagen och Prins Daniels lopp rum i Hagaparken. H.K.H. Prins Daniel deltar under dagen och delar bland annat ut medaljer till de som sprungit Prins Daniels lopp.

Under Pep-dagen i Hagaparken finns det också möjlighet att träffa Carolina Klüft, Bolibompadraken, Mini-röris/Friskis&Svettis, Iza & Elle och många fler som är på plats för att skapa rörelseglädje för alla barn och unga.

Generation Pep, en organisation initierad av Kronprinsessparet, som arbetar för barn och ungas hälsa, har tagit initiativ till att skapa konceptet Pep-dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.

Besökarna välkomnas till Pep-dagen av Prins Daniel och Solna Stad. Carolina Klüft är konferencier och leder scenprogrammet som kommer att innehålla massvis med inspiration och rörelseglädje.

- Jag hoppas att barn och deras föräldrar tar på sig sina träningskläder och kommer till Hagaparken och får en härlig utomhusdag med massa härlig rörelse. Genom att få uppleva, inspireras och inhämta kunskap tror vi att möjligheten och viljan för familjer att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv ökar, säger Carolina Klüft, projektledare på Generation Pep.

Den 16 september kl. 11.00 till 15.00 välkomnas familjer till Hagaparken. Barn födda 2006–2012 kan springa Prins Daniels lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1 500 startplatserna. Anmälan görs här https://generationpep.se/sv/pep-daglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På plats i parken kommer organisationer och företag visa upp det arbete de bedriver för barn och ungas hälsa och besökare ges möjlighet att prova på deras olika aktiviteter.

Pep-dagen i Hagaparken anordnas av AIK Friidrott, Kungliga Hovstaterna - Publika avdelningen, Kronprinsessparets Stiftelse - Generation Pep och Solna Stad.