Kronprinsessparet vid Pep-dagen

Söndagen den 16 september deltog Prins Daniel i Pep-dagen och Prins Daniels lopp som annordnades i Hagaparken, Stockholm. Pep-dagen arrangerades av Kronprinsessparets Stiftelse - Generation Pep, Kungliga Hovstaterna, Solna stad och AIK Friidrott.

Bolibompadraken, Carolina Klüft, Iza & Elle och Prins Daniel. Foto: Kungahuset

Dagen inleddes med ett frukostseminarium i Koppartälten i Hagaparken. Seminariet inleddes med att Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetsansvarig för Generation Pep, hälsade alla välkomna. Därefter talade Carolina Klüft om Pep-dagen samt motivation kopplat till livet som småbarnsförälder. Anders Hansen, överläkare i psykiatri vid Karolinska Institutet, avslutade seminariet med att tala om vikten av att röra på sig och vad som händer i kroppen och hjärnan när vi rör på oss.

Därefter tog Pep-dagen vid utomhus där Prins Daniel förättade starterna av Prins Daniels lopp samt delade ut medaljer till alla deltagare.

Prins Daniel vid starten av Prins Daniels lopp i Hagaparken. Foto: Kungahuset

Under eftermiddgen hälsade Prins Daniel och Carolina Klüft alla välkomna till Hagaparken från scen. Därefter var det mini röris med Friskis & Svettis, Bolibompadraken och Iza & Elle dansade och Generation Peps pilotskolor avtackades.

Prinsen gick sedan runt och provade några aktiviteter i parken innan Pep-dagen avslutades med en vandring upp till Hagabergets topp tillsammans med En Frisk Generation och äventyraren Oskar Kihlborg.