Torsdagen den 21 februari besökte Kronprinsessparet Fryshuset

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte Fryshuset i Hammarby Sjöstad, söder om Stockholm, för att få information och fördjupad kunskap om verksamheten, samt träffa ungdomar och elever.

Dansuppvisning i foajén. Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende. På Fryshuset har unga möjligheter att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete. Under besöket fick Kronprinsessparet veta mer om och lyssna till exempel från verksamhetens fyra olika arbetsområden; Ungdomskultur, Skolor, Föredöme & Framtidstro och Arbete & Entreprenörskap.

Vid ankomst välkomnades Kronprinsessparet med en energifylld dansuppvisning av grundskoleelever. Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Bland annat presenterades tjejverksamheterna Backa Systerskapet och MPower, samt att Kronprinsessparet fick möjlighet att samtala med några grundskoleelever om deras passioner och hur skolan  låter eleverna utveckla dem.

Samtal med grundskoleelever. Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Under besöket fick Kronprinsessparet även möjlighet att samtala med nyanlända ungdomar som deltar i Fryshusets introduktionsprogram, samt träffa Viktor Telégin som startade integrationssprojektet Skate Nation.

 De fick också information Fryshusets avhoppar­verksamhet Passus - en organisation som stöttar människor som vill ha hjälp med att lämna en kriminell livsstil.

En skateboard specialdesignad av en av ungdomarna från Skate Nation överlämnas till Kronprinsessan. Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Avslutningsvis fick Kronprinsessparet också information om de två nya verksamheterna ungdomar.se och We Change, samt Fryshusets internationella arbete med Peace Leaders.

Jenni Nylander och Kim Waller, We Change, Lucella Bergström ungdomar.se och Björn Fondén tillsammans med Kronprinsesssparet Foto: Kronprinsessparets Stiftelse