Kronprinsessan Victoria besökte Bara Vanlig i Hellasgården

Tisdagen den 4 juni deltog Kronprinsessan i Bara Vanligs gruppträning i Hellasgården, Nacka. Bara Vanlig är en ideell organisation som får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse.

Gemensam uppvärmning inför löprundan. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Bara Vanlig startades 2016 av Niclas Wennerlund när han upplevde att det inte fanns någon träningsform i grupp för sin dotter. Det hela började i Hellasgården med bara Niclas och hans dotter men verksamheten har på kort tid vuxit snabbt. Bara Vanlig finns nu på 10 olika orter runt om i landet och många fler är på gång.

Kronprinsessan hälsar på deltagarna i Bara Vanligs gruppträning. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Bara Vanlig erbjuder löpning för personer med funktionsvariation, där deltagarna får träna på sina egna villkor. Grunden i Bara Vanlig är rörelseglädje, gemenskap, delaktighet, självbestämmande och ett professionellt bemötande.

Alla volontärer som ställer upp som ledare får lära sig ”Bara vanliga”-metoden via en digital utbildning med efterföljande workshop. Syftet är att få ökad förståelse kring personer med funktionsvariationer och se styrkorna och möjligheterna, inte olikheterna.

Kronprinsessan sprang tre kilometer tillsammans med deltagarna i Bara vanlig, i Hellasgården. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Under eftermiddagen med Bara Vanlig fick Kronprinsessan delta i en gemensam uppvärmning ledd av en av deltagarna. Därefter sprang Kronprinsessan tillsammans med deltagarna en drygt tre kilometer lång sträcka genom skogen. Passet avslutades med gemensam fika och samtal.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Avslutande tack från Kronprinsessan efter den fina eftermiddagen tillsammans med Bara Vanlig. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Läs mer om Bara Vanlig här.