En Frisk Generation startar en kampanj för att bryta barns stillasittande

Bryt barns stillasittande! är en kampanj som strävar efter att sprida budskapet och få fler kommuner och företag att satsa på att få fler barn i rörelse. En Frisk Generation stöds av Kronprinsessparets Stiftelse.

Foto: En Frisk Generation

Idag finns det stora skillnader i hälsa beroende på var du växer upp och skillnaderna ökar. 25 % av Sveriges barn är överviktiga och i hela världen sitter barn stilla c:a 9 timmar per dag. Undersökningen Liv och Hälsa som gjordes i Mellansverige 2017 visar att Sveriges unga sitter mer än 85-åringar. Idrottsrörelsen vittnar om att allt fler lämnar den organiserade idrotten alldeles för tidigt och de som idrottar minst är flickor som växer upp i områden med socioekonomiska utmaningar.

En Frisk Generation startar nu en kampanj för att få fler kommuner och företag att satsa på att få fler barn i rörelse. Läs mer om kampanjen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En Frisk Generation

En Frisk Generation är en stiftelse som inspirerar barnfamiljer i områden med begränsade resurser att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv. I samarbete med kommuner, regioner, näringsliv, civilsamhälle och forskare arbetar En Frisk Generation förebyggande för att förbättra folkhälsan. Över 1 000 familjer har deltagit i En Frisk Generations nationella program. Läs mer om En Frisk Generation här.