Bara Vanlig Hälsa

Bara Vanlig Hälsa anordnar löpträning för personer med olika funktionsvariationer. Grunden är rörelseglädje och att löparna får springa eller gå på sina egna villkor tillsammans med medlöpare.

Bara Vanlig Hälsa startades hösten 2016 av Niclas Wennerlund, pappan som ville hitta en aktivitet till sin dotter med Kognitiv funktionsvariation. Niclas började titta runt och höra sig för om det fanns löpning för den här målgruppen, men det gjorde det inte. Niclas beslutade sig för att starta upp en egen löpargrupp. Från början vara det bara Niclas och hans dotters assistenter som sprang på Hellasgården, men sedan började det växa och nu är vi mellan 20-25 löpare varje tisdag.

Bara Vanlig Hälsa är först ut med löpträning i Sverige för personer med olika funktionsvariationer. Grunden är rörelseglädje, att löparna får springa på deras egna villkor tillsammans med sina medlöpare som kan vara assistenter, kompisar, syskon eller föräldrar. Det spelar ingen roll om du kan springa, gå eller rulla 10, 100 meter eller 3 kilometer.

Bara Vanlig Hälsa finns för närvarande i Stockholm på flera ställen och i andra städer. Fler städer och orter kommer startas upp 2020.

Under 2020 kommer samtliga av våra volontärer utbildas i Bara Vanlig metoden där fokus kommer ligga på bemötande. Det gör vi för att kvalitetssäkra vår verksamhet.

Det är ingen tillfällighet att Bara Vanlig Hälsa växer, det råder en stor avsaknad av fysiska aktiviteter och platser att vara på för den här målgruppen. Vår ambition är att Bara Vanlig Hälsa ska finnas i hela Sverige för att rörelseglädje och gemenskap är till för alla.

Bara Vanlig Hälsas ledord är rörelseglädje, delaktighet, självbestämmande och professionellt bemötande och möjligheten att få träffa vänner.

Fakta

Bara Vanlig Hälsa är en ideell förening som anordnar löpträning för personer med funktionsvariation

Läs mer

https://baravanlig.se/länk till annan webbplats