2013-11-20

Prins Daniel vid Visa Vägen galan

Onsdagen 20 november delade Prins Daniel ut Samhalls CSR-pris Visa Vägen. Vinnarna belönas för sitt arbete med att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

Det är sjätte året i rad som Samhall delar ut utmärkelser till de arbetsgivare och eldsjälar som under året fokuserat på funktion snarare än hinder och gjort mest för att förbättra möjligheterna för personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. Kriterierna är bland annat nytänkande och att satsningen ska vara utvecklande för både företag och individ. Totalt var 150 företag och eldsjälar från hela landet nominerade.

Årets priser delades ut till AQ Segerström & Svensson AB i kategorin ”arbetsgivare” och till Pär Larshans, hållbarhetchef på Max Hamburgerrestauranger, i kategorin ”eldsjäl”. I år uppmärksammades dessutom Stockholms Stadsmissions satsning Blixtjobb med ett särskilt hedersomnämnande från juryn.

Relaterad information

Samhall AB Länk till annan webbplats. är en av Sveriges största serviceleverantörer. Företaget har drygt 22 000 anställda på cirka 200 orter och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighet till logistik och tillverkning. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen cirka sju miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning och lyckas genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag.