2015-04-27

Prins Daniel tränade med Löparakademin i Skärholmen

Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Måndag den 27 april deltog Prins Daniel på Löparakademins träningspass i Skärholmen. Löparakademin arbetar med individ och områdesutveckling i Sveriges miljonprogram och använder löpning som ett redskap för att nå sociala förbättringar. Kronprinsessparets Stiftelse stödjer organisationen.

Prinsen togs emot av Löparakademins ledare som informerade om övningarna på dagens träning. Därefter började uppvärmningen med jogging till Vårbergs IP. Huvudpasset bestod sedan av stafetter följt av jägarmarsch tillbaka.

Löparakademin bedriver verksamhet i Kista/Husby/Akalla, Tensta/Rinkeby, Skärholmen, Norra Botkyrka, Rågsved/Hagsätra, Bagarmossen, Malmö och i Gävle. Målsättningen är att expandera till fler stadsdelar i Stockholm och till andra städer i Sverige.

I Löparakademins kostnadsfria tioveckorsprogram får deltagarna genom träning, workshops och mentorskap verktygen för att sätta upp och nå personliga mål. Målet är att alla deltagare efter avslutat program ska ha fått stärkt tro på sin egen förmåga, redskap för att jobba målinriktat och ökad förståelse för vad som krävs i studier och arbetsliv.

Programmet vänder sig till killar och tjejer i årskurs nio. Varje program leds av ideellt engagerade ledare som är med och motiverar och inspirerar deltagarna. Mentorskapet från ledarna är en viktig del av programmet och ger ungdomarna en naturlig kontakt med vuxna förebilder.

Under tio veckor tränar deltagare och ledare tillsammans inför slutmålet som är att genomföra ett 10 kilometerslopp. Ingen tidigare träningsvana krävs utan man jobbar utefter sina förutsättningar mot sitt eget uppsatta mål. Parallellt med träningarna genomförs workshops kring hur den metodik man lärt sig genom träningen kan tillämpas i studier och arbetsliv.

Relaterad information

Läs mer om Löparakademin.