2017-10-26

Organisationsträff på slottet

Foto: Kungahuset

Torsdag den 26 oktober anordnade Kronprinsessparets Stiftelse ett möte för organisationerna som får stöd. Syftet med mötet var att nätverka samt utbyta erfarenheter och diskutera effektmätning av ideell verksamhet.

Mötet inleddes med att alla organisationer fick presentera sin verksamhet. Efter det diskuterades olika frågeställningar som organisationerna står inför just nu. De frågeställningar som berördes är uppskalning av verksamheten, finansiering, kommunikation samt volontärer.

Prins Daniel deltog i del av mötet och diskuterade samverka mellan organisationerna.

Pernilla Bard föreläste om hur man kan utveckla sin verksamhet med hjälp av effektmätning. Pernilla är grundare till Social Initiative och är med i stiftelsens expertråd.

Pernilla delade med sig av hur Social Initiative jobbar med att hjälpa utvalda sociala entreprenörer med att ta fram sin "Theory of change". Konkreta exempel lyftes och organisationerna fick ta del av modellen för att kunna jobba vidare med den i sin egen verksamhet.

Föreläsningen avslutades med frågor och diskussion.

Deltagande organisationer var Läxhjälpen, En Frisk Generation, Hej Främling, Löparakademin, Goodsport, Solfjäderns innebandyklubb, Star for Life, Fryshuset och Svenska med baby.