2018-09-17

Kronprinsessparet vid Pep-dagen

Foto: Kungahuset

Söndagen den 16 september deltog Prins Daniel i Pep-dagen och Prins Daniels lopp som annordnades i Hagaparken, Stockholm. Pep-dagen arrangerades av Kronprinsessparets Stiftelse - Generation Pep, Kungliga Hovstaterna, Solna stad och AIK Friidrott.

Dagen inleddes med ett frukostseminarium i Koppartälten i Hagaparken. Seminariet inleddes med att Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetsansvarig för Generation Pep, hälsade alla välkomna. Därefter talade Carolina Klüft om Pep-dagen samt motivation kopplat till livet som småbarnsförälder. Anders Hansen, överläkare i psykiatri vid Karolinska Institutet, avslutade seminariet med att tala om vikten av att röra på sig och vad som händer i kroppen och hjärnan när vi rör på oss.

Därefter tog Pep-dagen vid utomhus där Prins Daniel förättade starterna av Prins Daniels lopp samt delade ut medaljer till alla deltagare.

Under eftermiddgen hälsade Prins Daniel och Carolina Klüft alla välkomna till Hagaparken från scen. Därefter var det mini röris med Friskis & Svettis, Bolibompadraken och Iza & Elle dansade och Generation Peps pilotskolor avtackades.

Prinsen gick sedan runt och provade några aktiviteter i parken innan Pep-dagen avslutades med en vandring upp till Hagabergets topp tillsammans med En Frisk Generation och äventyraren Oskar Kihlborg.

Foto: Kungahuset