2019-04-03

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte organisationen The Good Talents i Alby, Botkyrka

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Tisdag den 2 april besökte Kronprinsessparet organisationen The Good Talents - en ideell förening som arbetar med att identifiera, stärka och lyfta unga talanger.

The Good Talents Botkyrka startade 2014 och strävar efter att identifiera, stärka och lyfta unga talanger vars kapacitet och resurser ännu inte har synliggjorts. The Good Talents vill också bredda bilden av vem som ses som en talang och platser där nya talanger rekryteras, för att på sikt bidra till en ökad mångfald i svenska organisationer.

Besöket hos The Good Talents inleddes med att grundarna Sandra Kinnaman Nordström och Gayathri Rathinavelu, samt partnerasnvarig Faraz Hassas, presenterade verksamhetens vision, metoder och arbetssätt. Tillsammans med praktikanten Sara Sallami diskuterades det bland annat vikten av rätt förebilder för ungdomar. Med på besöket var även Louise Lindh, partner till stiftelsen.

The Good Talents värdeord beskriver hur de strävar efter att se individen bakom beteendet samt att alla har förmågan att vara kreativa och kan nå sin fulla potential med rätt förutsättningar.

Sedan starten har ca 240 ungdomar fått möjligheten att delta i The Good Talents program bestående av helgutbildningar, en idétävling och ett mentorskapsprogram. The Good Talents erbjuder också sommarjobb och nytt för i år är lanseringen av ett alumninätverk för samtliga tidigare deltagare. Många av ungdomarna går vidare till att få ett jobb, starta eget företag eller driva ett projekt.

Under besöket gavs även möjlighet att träffa och samtala med några utvalda ungdomar som deltagit i The Good Talents program. De berättade öppenhjärtligt om sina bakgrunder, på vilket sätt The Good Talents utvecklat dem och vad de brinner för.

Besöket avslutades med ett energigivande "Mazunga"!

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Relaterad information

The Good Talents är en av de fjorton organisationer som beviljades stöd från Kronprinsessparets Stiftelse i november 2018. Lär mer om organisationen här.