2019-06-05

Kronprinsessan Victoria besökte Bara Vanlig i Hellasgården

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Tisdagen den 4 juni deltog Kronprinsessan i Bara Vanligs gruppträning i Hellasgården, Nacka. Bara Vanlig är en ideell organisation som får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse.

Bara Vanlig startades 2016 av Niclas Wennerlund när han upplevde att det inte fanns någon träningsform i grupp för sin dotter. Det hela började i Hellasgården med bara Niclas och hans dotter men verksamheten har på kort tid vuxit snabbt.

Under eftermiddagen med Bara Vanlig fick Kronprinsessan delta i en gemensam uppvärmning ledd av en av deltagarna. Därefter sprang Kronprinsessan tillsammans med deltagarna en drygt tre kilometer lång sträcka genom skogen. Passet avslutades med gemensam fika och samtal. Bara Vanlig finns nu på 10 olika orter runt om i landet och många fler är på gång.

Bara Vanlig erbjuder löpning för personer med funktionsvariation, där deltagarna får träna på sina egna villkor. Grunden i Bara Vanlig är rörelseglädje, gemenskap, delaktighet, självbestämmande och ett professionellt bemötande.

Alla volontärer som ställer upp som ledare får lära sig ”Bara vanliga”-metoden via en digital utbildning med efterföljande workshop. Syftet är att få ökad förståelse kring personer med funktionsvariationer och se styrkorna och möjligheterna, inte olikheterna.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Relaterad information

Läs mer om Bara Vanlig här.