2019-09-19

Let's Gå! Trampa På!

Foto: Aktiva skoltransporter

Nu lanseras filmen Let's Gå! Trampa på! som är en del i en större insats som görs i samarbete mellan Luleå tekniska universitet, Region Norrbotten och fem kommuner i Norrbotten med syftet att öka barns fysiska aktivitet.

Förekomsten av aktiva skoltransporter har minskat från att 90% av barnen gick för 30 år sedan till ca 50% idag. Detta projekt syftar till att vända denna trend och siktar på att förändra attityden till aktiva transporter i samhället.

Luleå tekniska universitet i samarbete med Region Norrbotten utvidgar nu projektet om Aktiva skoltransporter till 5 kommuner; Luleå, Haparanda, Kalix, Arjeplog och Gällivare kommun.

Som en del i detta arbete lanseras nu filmen Let's Gå! Trampa På! för att nå ännu fler föräldrar och barn. Se filmen här. Länk till annan webbplats.

Aktiva Skoltransporter

Projektet Aktiva Skoltransporter bygger på gamification, delaktighet och integration i lärande.

Resultat från projektet visar att interventionen ökar barnens fysiska aktivitet och möjliggör en integrering av lärande på ett lekfullt sätt. Förutom att det utvecklar barnens kunskaper och stärker deras självkänsla så främjas också samhörigheten i klassen och den psykosociala miljön förbättras.

Projektet Aktiva Skoltransporter stöds av Kronprinsessparets Stiftelse. Mer information finns här.