2020-06-29

Kronprinsessparets Stiftelse stöttar Lärargalan 2020

Kronprinsessparets Stiftelse stöttar Lärargalan 2020 vars vision är att göra läraryrket till ett drömyrke och skapa den bästa utbildningen för alla elever. Stiftelsen Lärargalan tar årligen emot nomineringar från elever runt om i landet med syftet att hylla och lyfta duktiga lärare.

Lärargalan är en ideell stiftelse som initierades 2016 och arbetar med att driva frågor om skola och lärande, samt att lyfta lärarnas position i vårt samhälle, frågor som ligger i linje med Kronprinsessparets Stiftelses ändamål. Lärargalan driver tre grundfrågor:

  • Höja statusen på läraryrket genom att lyfta fram de många goda förebilderna som finns bland svenska lärare.
  • Vara en brygga mellan elever och lärare genom att erbjuda eleverna en röst och ge dem möjligheten att lyfta det postitiva med sin skola och sina lärare.
  • Erbjuda en plattform för inspiration och kunskapsutbyte genom att samla landets lärares framgångsrecept.

Lärargalan strävar efter att synliggöra det viktiga arbete som alla landets lärare gör samt lyfta fram alla framgångar inom skolan, genom att eleverna får vara med och påverka och tycka till. Kronprinsessparets Stiftelse engagerar sig i Lärargalan 2020 genom att medverka i juryarbetet. H.K.H. Prins Daniel delade ut pris till Årets gymnasielärare 2020.

Se en intervju där Prins Daniel talar om vikten av läraryrke Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.t.

Mark Levengood och Beata Kull

Mark Levengood och Beata Kull. Foto: Stiftelsen Lärargalan

Relaterad information

Årets pristagare presenterades i programmet Lärargalan 2020 som sändes på SVT2 den 22 november, och finns att ta del av på UR Play Länk till annan webbplats.. Läs mer på Läraragalans hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.