2020-09-14

Kronprinsessparet besökte Rapatac och Fritidsbanken i Sandviken

Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Fredag den 11 september besökte Kronprinsessparet och Stiftelsen Gävle och Sandviken tillsammans med Generation Pep för samtala om, och belysa frågan om barn och ungas fysiska hälsa.

Dagen inleddes i Gävle där landshövding Per Bill samt ytterligare ca 30 personer som arbetar med barn och ungas hälsa i länet deltog i rundabordsamtal ledda av Carolina Klüft, verksamhetschef vid Generation Pep. Besöket i Gävleborg är det andra besöket av fem som Generation Pep gör runt om i landet under hösten 2020.

Eftermiddagen fortsatte med ett besök hos Rapatac i Sandviken där grundaren Moussa N'Diaye visade oss runt i lokalerna samt berättade om verksamheten. Under besöket fick vi en presentation av det stora utbudet av olika aktiviteter som finns tillgängligt samt möjligheten att träffa barn och ungdomar som regelbundet deltar i Rapatacs verksamhet.

Rapatacs syfte är att ge barn och ungdomar goda förutsättningar till en trygg och meningsfull uppväxt. Barnen som deltar i verksamheten erbjuds hjälp med skolarbete och möjlighet till stimulerande fritidssysselsättning samt att utveckla förmågan att ta ansvar för sina handlingar.

Dagen avslutades med ett besök hos Fritidsbanken Sandviken där David Mathiasson, verksamhetsledare Fritidsbanken Sverige, och platsansvarig Ohans Basmajian berättade om verksamheten. Carolina Klüft delade ut ett diplom till Fritidsbanken Sandviken för sommarens gemensamma satsning - Fritidsbanken Pep Up.

Foto: Generation Pep

Relaterad information

Läs mer om Generation Pep här.

Läs mer om Rapatac här. Länk till annan webbplats.

Kronprinsessparets Stiftelse har beviljat stöd till Fritidsbanken. Läs mer om Fritidsbanken här.