2020-11-23

Prins Daniel delade ut pris till Årets gymnasielärare

Foto: Nahal Illerstig/Kronprinsessparets Stiftelse

Söndag den 22 november medverkade Prins Daniel i Lärargalan 2020, som sändes på SVT2 och UR Play.

Kronprinsessparets Stiftelse stöttar Lärargalan vars vision är att göra läraryrket till ett drömyrke och skapa den bästa utbildningen för alla elever. Lärargalan strävar efter att synliggöra det viktiga arbete som alla landets lärare gör samt lyfta fram alla framgångar inom skolan, och detta genom att eleverna får vara med och påverka och tycka till. 2020 hade över 33 000 elever nominerat över 10 000 lärare till Lärargalan.

Tidigare år har prisutdelningen ägt rum under en galakväll, men på grund av pandemin har femte upplagan av Lärargalan med prisutdelningar producerats som ett tv-program.

Prins Daniel delade ut priset "Årets gymnasielärare", som gick till Gabriella Zitting, yrkeslärare inom vård- och omsorgsprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Enskededalen. Se programmet och prisutdelningen på Lärargalan 2020 på UR Play. Länk till annan webbplats.

Kronprinsessparets Stiftelse medverkade även i juryarbetet vid det nyinstiftade priset "Årets Hjärta" som delas ut i samband med Friends. Se filmen Länk till annan webbplats. där pristagaren Ewa Sunnercrantz får beskedet att hon blivit utsedd till Årets Hjärta 2020.

Läs mer om samtliga pristagare i Lärargalan 2020 på Lärargalans hemsida. Länk till annan webbplats.