2021-01-19

Bara Vanlig tilldelades priset Årets Peppare 2021

Måndagen den 18 januari ägde årets Idrottsgala rum, där priset Årets Peppare 2021 togs emot av Bara Vanligs grundare Niclas Wennerlund. Priset delas ut av Generation Pep och Riksidrottsförbundet.

Bara Vanlig är en löpargrupp för personer med funktionsvariation som grundades år 2016. Bara Vanlig jobbar med att stärka deltagarnas självkänsla och låter dem bestämma sin träning själva, med 100% delaktighet enligt Bara Vanlig-metoden. Flera undersökningar visar att barn och unga med funktionsvariationer i jämförelse med andra barn uppskattar sin hälsa som sämre, trivs sämre med livet, är mer utsatta för mobbning och deltar i lägre utsträckning i fritidsaktiviteter. Många har en passiv fritid där familj och assistenter är vanligaste sällskapet. Bara Vanlig vill förändra detta. Genom dessa löpargrupper får deltagarna möjlighet att delta på sina egna villkor och de får en naturlig social tillhörighet.

Bara Vanlig tilldelades priset Årets Peppare 2021 på Idrottsgalan. H.K.H. Prins Daniel höll tal innan priset delades ut med motiveringen:

Årets vinnare har skapat naturliga mötesplatser med fokus på gemenskap och rörelseglädje där man får vara precis den man är i kamratskap och samhörighet med andra. Med passion och ett brinnande engagemang förändrar årets pristagare vardagen där det behövs som mest genom att skapa en ovanlig plats där man tillåts att bara vara vanlig.

Kronprinsessparets Stiftelse stöder organisationen Bara Vanlig. Läs mer om beviljade anslag 2020.

Relaterad information

Läs mer om Bara Vanlig