2021-04-13

Kronprinsessparet på digitalt organisationsbesök hos Hello World!

Foto: Kungl. Hovstaterna

Tisdag den 13 april deltog Kronprinsessparet i ett digitalt besök hos organisationen Hello World! som får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse.

Hello World! är en ideell förening med 13 000 medlemmar, som sedan starten 2015 anordnar sommarläger och meetups med syftet att uppmuntra och sprida intresse och kunskap om naturvetenskap, teknik, innovation och konst med digitala verktyg. Målgruppen är alla barn och unga 8-18 år. Hello World! strävar efter att motverka digitalt utanförskap, inkludera och inspirera barn och unga oavsett bakgrund och förutsättningar, och att öka mångfalden och säkra framtidens kompetensförsörjning.

Det digitala besöket inleddes med att Hello Worlds generalsekreterare, Maria Arneng, presenterade verksamheten mer ingående. Därefter berättade projektledaren Arash Sajadi samt projektledarassistenten Mahdi Akbari om projektet On Tour. På mötet medverkade även Alice Heiman som delade med sig av resan hon gjort med Hello World! där hon gått från att själv vara deltagare till att nu vara juniorledare vid sidan av sina studier.

Deltog på mötet gjorde även Karl-Johan Persson som är ledamot i Kronprinsessparets Stiftelses styrelse.

Hello World! är en av de tretton organisationer som får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse under detta år. Läs mer om samtliga organisationer här.

Relaterad information

Läs mer om Hello World!