Högaborgs BK

Foto: Högaborgs Bollklubb

Tillsammans Högaborg - gratis fotboll på barnens hemmaplan som skapar rörelse och lika förutsättningar för pojkar och flickor att delta i organiserad lek och idrott.

Som en av två fotbollsföreningar i Helsingborgs stad, med träning ute i bostadsområden, gör Högaborgs BK något unikt. Vi tar våra fantastiska ledare till barnens hemmaplan och bedriver träning en gång/vecka för alla barn mellan 6-10 år. I Helsingborgs mest föreningssvaga områden bedriver vi från mitten av april till sista september uteträning med välutbildade ledare som har stark koppling till området där de bedriver sin träningsgrupp. Ett medvetet val från föreningen i vår rekrytering av ledare är att få någon som kan området, känner barn och vuxna och vet vilka förutsättningar/utmaningar som finns. Under 2021 hade vi som mest 170 barn tränades under en vecka! Under 2021 har vi funnits på följande område:

  • Närlunda
  • Rosengården
  • Planteringen
  • Söder

Skolboll

På Söderskolan är vi igång under hela 2021 och bedriver sex timmars lek/rörelse/träning varje vecka. På rast och fritidstid får barn som vill röra sig och delta i organiserade lekar och bollspel delta i träningen. Alla barn som ansluter till ordinarie verksamhet får under året gratis medlemskap.

Gratis Fotbollsskola

Alla barn som deltar i våra bostads och skolprojekt får delta gratis i en sommarfotbollsskola under tre dagar. Vi erbjuder då gratis träning, mat och enklare giveaways.Ungefär 100 barn deltar i fotbollsskolan varje sommar.

Fakta

Högaborgs Bollklubb är en fotbollsförening i Helsingborg som bedriver breddfotboll för barn mellan 5 och 18 år samt seniorverksamhet för herrar och damer. Högaborg verkar i socioekonomiska svaga områden i staden och har alltid tagit ett stort socialt ansvar. Vårt arbete med bredd och socialt ansvar spetsas också med talangutveckling och att låta barn och unga utmanas utifrån sin egen nivå.

Läs mer

https://www.hogaborgsbk.se/samhallsprojekt/ Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljade anslag 2021.