Sveriges Ensamkommandes Förening

Sveriges Ensamkommandes Förening är en organisation skapad av ensamkommande ungdomar för att stödja andra ensamkommande ungdomar.

Föreningen Sveriges Ensamkommandes Förening (SEF) bildades i januari 2012 av en grupp ensamkommande ungdomar i Stockholm.

Syftet är att stödja andra och särskilt nyanlända ensamkommande ungdomar att lära känna det svenska samhället, att få nya kompisar och att snabbare lära sig svenska språket. Det gemensamma målet är att vara aktiva och delaktiga och att vidareutveckla samhället. Att förebygga utanförskap.

SEF erbjuder regelbundna aktiviteter såsom pickning, biljard, bio, seminarier och föreläsningar samt olika besök; Skansen, museum, Birka staden m.m. Huvudattraktionen är den årliga 2-dagars nationella fotbollsturnering under sommaren där samtliga SEF föreningar från hela landet deltar.

Kronprinsessparets stiftelse stödjer den nationella fotbollsturneringen.

Fakta

Sveriges Ensamkommandes Förening erbjuder hjälp, stöd, mentorskap med mera för ensamkommande ungdomar och samarbetar samtidigt med berörda myndigheter för att underlätta situationen för de ensamkommande ungdomarna.

Läs mer
https://www.facebook.com/SEFRiks/?ref=page_internal Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljat anslag 2014