Hello World!

Foto: Hello World!

Hello World! On Tour Syd ska göra digitalt skapande tillgängligt för fler barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden i södra Sverige.

Hello World! är en ideell förening som sedan starten 2015 med sommarläger och meetups, uppmuntrar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap, teknik, innovation och konst med digitala verktyg. Vi riktar oss till alla barn och unga 8-18 år oavsett bakgrund och förutsättningar.

Med våra ledare, timanställda högskolestudenter, som förebilder, en mängd olika studioutbud att välja utifrån intresse, stipendier, lånedatorer till alla, inkomstbaserade avgifter, fria resor till våra sommarläger och olika riktade kostnadsfria satsningar i samarbete med andra organisationer, bidrar vi till att integrera och inspirera fler barn och unga som annars kanske inte annars upptäck allt magiskt en kan åstadkomma med digitala verktyg.

Genom Hello World! samverkar företag, högskolor och samhälle för att motverka digitalt utanförskap, inkludera och inspirera ALLA barn och unga oavsett bakgrund och förutsättningar, Tillsammans tänder vi framtidens digitala stjärnor - ökar mångfalden och säkrar framtidens kompetensförsörjning.

Hello World! on Tour är vårt nya uppsökande projekt där vi sänker trösklar och öppnar dörrar till världar av digitalt skapande. Våra ledare besöker skolor, fritidsgårdar och andra organisationer med spännande prova-på-workshops med målet att inspirera fler och nya grupper av barn och unga att upptäcka och fortsätta utforska digitalt skapande.

Fakta

Hello World! är en ideell förening som tillsammans med näringsliv, högskolor, studenter och samhälle öppnar dörren till digitalt skapande, naturvetenskap och teknik för alla barn och unga, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Läs mer

helloworld.se Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljade anslag 2020