Under Kevlaret

Foto: Under Kevlaret

Möjliggöra och utveckla stödchatten för unga vuxna killar mellan 12-24 år genom volontärutbildningar.

Vi hjälper killar som aldrig snuddat vid djupare samtal, eller som inte haft ord för sina känslor och sitt mående, att få verktyg för att kunna förstå och uttrycka sina egna känslor och behov. Vår stödchatt blir den plats där många av våra stödsökanden berättar om sina känslor och sitt mående för allra första gången. En plats som annars saknas. Det första samtalet med oss fungerar ofta som en katalysator för unga killar att må bättre, och många bekräftar att vi är den första stödkontakten samt att många efter samtalet med oss tar sig vidare till professionell vård. Samtalen handlar om allt från dålig självkänsla, ensamhet, kärlek och relationer till våld i hemmet, självskadebeteende och självmordstankar. Vi vill skapa en kvalitativ, hållbar stödverksamhet som lever vidare, och som är unga killars svar på frågan; "Vart ska jag vända mig när jag behöver någon att prata med?" Vi vill över tid kunna fånga upp killar i vår chatt när livet händer INNAN deras problem och utmaningar har utvecklats till psykiska problem.


Sagt om Under Kevlaret av en av killarna som fått hjälp av vår verksamhet:

"Innan jag kom i kontakt med uk så var livet oklart, jag visste inte vem jag var och vem jag ville vara, jag visste inte hur jag skulle uppföra mig och bete mig. Jag sökte bekräftelse i var enda handling jag utförde och ville verka som att jag var världens tuffaste kille som aldrig kände någon typ av negativa känslor och vågade heller inte visa någon typ av känsla emot min pappa eftersom jag inte ville att han skulle tro att jag var en svag person. Jag ville heller inte visa känslor för folket runt omkring mig eftersom jag inte ville att de skulle tro att jag var en så kallad "fjolla" eller "tönt". Men innerst inne mådde jag skit. Det första mötet med UK förändrade mitt liv för det bättre. De visade mig att en känslomässig kille inte är en "fjolla" eller "tönt" utan riktigt härlig och trevlig individ som är mycket trevligare att umgås med än en person som försöker vara känslokall." - Kille 16 år

Fakta

Under Kevlaret är den enda separatistiska, rikstäckande stödverksamheter för killar i Sverige och har sedan 2016 varit en ledande kraft i samtalet om killars hälsa.

Läs mer

www.underkevlaret.se Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljade anslag 2021.