2018-03-23

Kronprinsessan på besök hos Drivkraft på Möllevångsskolan i Malmö

Foto: Drivkraft

Fredagen den 23 mars besökte Kronprinsessan organisationen Drivkraft som har läxhjälp och mentorskapsprogram på skolor i Malmö, Helsingborg och Landskrona.

Drivkraft är en ideell förening som erbjuder mentorskap och läxhjälp för unga och deras föräldrar. Drivkraft arbetar nära skolledningen och tillsammans med ideella och stöd från näringslivet ger de ungdomarna goda förebilder och stöd för att kunna ta sig vidare i skolan och i livet. Drivkraft får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse.

Kronprinsessan välkomnades till Möllevångskolan av rektor Andreas Katsanikos som berättade om skolan och samarbetet med Drivkraft. Möllevångsskolan är en skola belägen centralt i Malmö med elever i förskoleklass till årskurs 9. Skola har 470 elever och det finns 40 nationaliteter representerade bland eleverna.

Verksamhetschefen för Drivkraft Jessika Grundström berättade sedan om Drivkrafts arbete och utveckling i regionen, samt de specifika aktiviteterna som pågår på Möllevångskolan. På skolan samverkar Drivkraft med fastighetsbolaget Stena Fastigheter som ger elever möjlighet till sommarjobb.  

Besöket avslutades med samtal med elever, mentorer och läxhjälpare som fick berätta om sina erfarenheter från att ingå i Drivkraft.

"Drivkraft har sedan starten matchat ungefär 500 mentorpar. Vi trodde att våra mentorer skulle anta nya adepter varje läsår men många utvecklar så fin relation så de har kontakt i flera år efter att mentorprogrammet är avslutat" säger Jessica Grundström. "Därför är vi ständigt på jakt efter fler mentorer i åldern 25-40 år."