2019-02-22

Torsdagen den 21 februari besökte Kronprinsessparet Fryshuset

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte Fryshuset i Hammarby Sjöstad, söder om Stockholm, för att få information och fördjupad kunskap om verksamheten, samt träffa ungdomar och elever.

Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende. På Fryshuset har unga möjligheter att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete. Under besöket fick Kronprinsessparet veta mer om och lyssna till exempel från verksamhetens fyra olika arbetsområden; Ungdomskultur, Skolor, Föredöme & Framtidstro och Arbete & Entreprenörskap.

Bland annat presenterades tjejverksamheterna Backa Systerskapet och MPower, samt att Kronprinsessparet fick möjlighet att samtala med några grundskoleelever om deras passioner och hur skolan låter eleverna utveckla dem. Under besöket fick Kronprinsessparet även möjlighet att samtala med nyanlända ungdomar som deltar i Fryshusets introduktionsprogram, samt träffa Viktor Telégin som startade integrationssprojektet Skate Nation. De fick också information Fryshusets avhoppar­verksamhet Passus - en organisation som stöttar människor som vill ha hjälp med att lämna en kriminell livsstil.Avslutningsvis fick Kronprinsessparet också information om de två nya verksamheterna ungdomar.se och We Change, samt Fryshusets internationella arbete med Peace Leaders.