2023-09-05

Organisationsträff med temat effektmätning

Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Tisdag den 5 september anordnade Kronprinsessparets Stiftelse en träff på Kungliga Slottet för representanter från de organisationer som får stöd från Stiftelsen.

Temat för träffen var effektmätning och inbjuden för att föreläsa var Sanne Wintter från Effektfullt. Effektfullt är en kunskapsnod och medlemsorganisation för verksamheter som vill stärka sin kompetens kring att mäta och synliggöra sina effekter.

De deltagande organisationerna fick ta del av en interaktiv föreläsning och workshop som berörde grunderna avseende förändringsteori och hur man gör en mätplan. Målet med dagen var bl.a. att deltagarna får ökad insikt i hur man gör effektmätning i praktiken samt inspiration till att arbeta vidare. Dagen avslutades med en guidad visning av representationsvåningarna inne på Kungl. Slottet.

Relaterad information

Effektfullt är Sveriges största tvärsektoriella kunskapsnod och medlemsorganisation för verksamheter som vill bli ännu vassare på att mäta den nytta de uppnår för människor och miljö. Genom utbildning och experttjänster kapacitetsbygger Effektfullt företag, ideella organisationer och aktörer i offentlig sektor i att mäta, analysera och synliggöra sina effekter, samt använda resultaten för att lära och göra ännu större nytta. Mer information om Effektfullt finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om de organisationer som får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse 2023