Fryshuset Malmö

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Fryshuset utvidgar sin förebyggande verksamhet för unga som är på väg eller är i kriminella miljöer i Malmö.

Fryshuset bedriver förebyggande och avhjälpande verksamhet genom att erbjuda alternativ och en väg ut. Avhopp är inte bara viktigt för individen som hoppar av, det har också ett starkt symbolvärde för alla i individens närhet. Det bekräftar att förändring är möjligt.
Fryshusets förhoppning är att kunna motivera unga till förändring samt slussa vidare till Fryshusets verksamheter och till andra samhällsaktörer.

"Med det här anslaget kommer Fryshuset i Malmö att snabbt nå många fler unga i destruktiva miljöer. Vi har redan relationer till dessa unga, och nu kan vi också ge dem konkret vägledning från avsaknad av hopp till ett liv av möjligheter" säger Fryshusets VD Johan Oljeqvist.

Om Fryshuset Malmö

Fryshuset Malmö är ett ungdomscenter för utbildningar, sociala projekt och passionerade intressen. Vi har centralt liggande lokaler vid Möllevångstorget.

Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Vi lyssnar på, arbetar och bygger relationer med unga och skapar tillsammans med dem mötesplatser där unga syns, hörs och räknas. Vi bedriver ett 50-tal olika verksamheter inom områdena skola, ungdomskultur, arbete & entreprenörskap samt föredöme & framtidstro. På Fryshuset har unga möjligheter att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete. Fryshuset vänder sig till alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i utanförskap. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en andra chans.

Fakta

Fryshuset är en ideell internationell organisation som är religiöst och politiskt obunden. På Fryshuset har unga möjligheter att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete.

Läs mer
fryshuset.se Länk till annan webbplats.