2024-05-03

Kronprinsessparets Stiftelse deltog på Kompis Sveriges familjeaktivitet

Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Torsdag den 2 maj besöktes organisationen Kompis Sverige tillsammans med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel samt Kronprinsessparets Stiftelses ungdomsråd.

Kompis Sverige är en ideell förening som skapar möten mellan nya och etablerade svenskar i syfte att främja integration och ett mer inkluderande samhälle och varje år skapar Kompis Sverige möten mellan tusentals människor över hela Sverige.

Med stöd från Kronprinsessparets Stiftelse bedriver Kompis Sverige en satsning riktad till barnfamiljer där barn och deras föräldrar erbjuds möjlighet till nya upplevelser och att träffa andra barn och föräldrar genom olika gruppaktiviteter i syfte bryta och förebygga socialt utanförskap och stärka relationen mellan barn och föräldrar.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Eftermiddagens familjeaktivtet ägde rum på Vasamuseet där besöket inleddes med en guidad visning av den tillfälliga utställningen Brickwrecks där åtta kända skeppsbrott har byggts upp av Lego. Därefter gavs möjlighet till närmare samtal med de deltagande barnfamiljerna och med representanter från Kompis Sverige för att få en fördjupad kunskap om deras verksamhet. Med på besöket var också stiftelsens ungdomsråd för att ta del av ett projekt som de har varit med och möjliggjort ett stöd till.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA