Furuboda IF

Furuboda IF främjar bättre hälsa, social gemenskap, aktiv fritid och föreningstillhörighet för barn och ungdomar med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar.

Projekts syfte är att främja bättre hälsa, social gemenskap, aktiv fritid och föreningstillhörighet för 900 barn och ungdomar med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar i Kristianstad, Hässleholm, Simrishamn, Östra Göinge,Osby, Bromölla, Tomelilla, Skurup, Sjöbo, Höör, Hörby och Ystad kommun.

Furuboda Idrottsförenings medlemmar vill vidareutveckla föreningen så att fler barn och unga med funktionsnedsättning kan hitta vägar in till våra och andras utvecklande och förstärkande verksamheter. Det handlar också om att föreningen måste öppna upp och ge fler möjligheter till aktiviteter. Det görs genom olika aktiviteter så att fler barn och unga med fler olika funktionsnedsättningar kan delta på sina egna villkor. Furuboda IF samverkar med andra föreningar, organisationer och verksamheter för att lyckas; det ska ges möjligheter till utbildningsinsatser, anpassade aktiviteter, idrotter, handikappkunskap och ledarutbildningar. Att utveckla fysiska aktiviteter och idrotter i föreningar som tillhör sporten ökar också tillhörigheten och känslan av att få vara med både i föreningslivet och på idrottens egen arena.

Relaterad information

Beviljade anslag 2015