Hej Främling!

Hej Främling! motverkar psykisk och fysisk ohälsa genom att erbjuda kostnadsfria friskvårdaktiviteter i anslutning till asylboenden.

Hej främling! erbjuder hälsofrämjande aktiviteter för alla med en önskan om ökad gemenskap. Sedan hösten 2013 har Hej främling! särskilt fokus på att skapa integration och inkludering genom kostnadsfria och hälsofrämjande aktiviteter som ofta innebär idrott, kultur och friluftsliv.

Att skapa livskraftiga människor, fysisk såväl som psykiskt, är föreningens stora mål. Aktiviteterna riktar sig mot deltagare i alla åldrar och erbjuder inte minst ett brett utbud med initiativ anpassade för barn och unga.

Med anledning av ovanligt utbredd psykisk ohälsa bland asylsökande i Sverige försöker de särskilt att tillgängliggöra hälsofrämjande aktiviteter som kan vända den trenden. Hej främling! vill verka förebyggande i största möjliga mån och hjälper därför till med kunskap, rutiner och rörelseglädje i vardagen. De arrangerar mängder med initiativ runt om i landet där främlingar möts, motionerar, utövar kultur och utökar sina personliga nätverk på regelbunden basis.

Fakta

Hej Främling! är en ideell förening som bygger relationer som bidrar till positiv integration i samhället och möjliggör meningsfull sysselsättning för alla.

Läs mer

http://www.hejframling.se/ Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljade anslag 2015 och 2016