Stockholms Dövas Ungdomsråd

Tillgängliga fritidsaktiviteter för barn och unga som använder teckenspråk.

Stockholms Dövas Ungdomsråd (SDUR) är den tredje äldsta ungdomsklubben i Sverige och har sen 1937 anordnat aktiviteter för våra medlemmar, allt från paintball till social samvaro på vår fritidsgård DUKiS.

Vi erbjuder tillgängliga (läs teckenspråkiga) verksamheter till vår målgrupp under deras fritid. Vi arrangerar läger, lovverksamhet, kurser och andra aktiviteter efter medlemmarnas önskemål.

Vi strävar efter att erbjuda en full teckenspråkig miljö för döva barn och ungdomar för att ge dem den tillgängliga språkmiljö de behöver för att utvecklas till harmoniska och trygga medborgare.

Vi ser alltid till att inkludera alla i vår verksamhet, viktigast är att du kan kommunicera på vårt första språk, teckenspråk, alla är välkomna!

Vi bedriver även ett intressepolitiskt arbete för döva och hörselskadade ungdomars rättigheter därute i samhället. Vår utopi är naturligtvis att allt ska vara tillgängligt för döva och hörselskadade men så ser fallet inte ut så. Vi har ständigt möten med diverse enheter inom Stockholms Stad för att säkerställa det faktum våra medlemmar får samma rättigheter som övriga medborgare.

Fakta

Stockholms Dövas Ungdomsråd, SDUR, är en politisk och religiös obunden organisation för barn och ungdomar mellan 6 till 31 år som använder teckenspråk.

Läs mer
www.sdur.se Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljade anslag 2019