Funkibator

Foto: Funkibator

Uppstart av Öppen verkstad - satsning med aktiviteter och insatser för barn och unga med funktionsnedsättning.

I Funkibators aktivitetshus som finns i Växjö ska så kallade öppna verkstäder etableras. Det här innebär att primärt barn, unga och unga vuxna som har olika typer av funktionsnedsättningar, enskilt eller med deras familjer ska kunna komma på besök och arbeta med olika praktiska aktiviteter. Det kan handla om media, arbete med olika materialslag som trä, metall, tyg, göra tröjtryck, måla, pyssla, dreja eller producera poddar och film. Verkstäderna kommer växa fram dynamiskt och på efterfrågan från målgruppen.

Idén är att erbjuda både schemalagda aktiviteter med ledare samt även upplägg med drop-in. Den här typen av verksamhet finns inte idag på ett samlat sätt i Växjö/Kronobergs län.

Något som är mycket centralt är att hela Funkibators verksamhet ska vara tillgänglig där vi tillämpar tänket av universell design - att det ska fungera för alla oavsett förmåga.

Fakta

Funkibator förening arbetar för att höja livskvalitén hos personer med funktionsnedsättning. Verksamheten är bred och handlar innefattar bland annat fritidsaktiviteter, arrangemang av läger online, hjälpmedel, produktion av bilderböcker, arbetsmarknadserbjudanden. Funkibator förenar ofta socialt entreprenörskap och innovativt tänkande ihop med funktionsnedsättning.

Läs mer

funkibator.se Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Organisationsstöd 2022.