Turning Tables

Foto: Turning Tables

Turning Tables Sweden Labs är en långsiktig satsning för att skapa möjligheter för unga att uttrycka sig kreativt, utveckla färdigheter och nätverk genom foto, film och musik samtidigt som unga bidrar till att utveckla dessa konstområden till att innefatta fler berättelser och perspektiv.

Genom mobila studios i form av en container och en husvagn som placeras i bostadsområdet får unga möjlighet att med hjälp av professionellt verksamma producenter, filmskapare och fotografer göra verklighet av sina kreativa idéer. I nästa steg konstrueras fasta studios och de unga blir delaktiga i att bygga upp en permanent verksamhet som är öppen året om. Att skapa en låt, en film eller en fotoserie ger färdigheter i hantverket och det kreativa skapandet. Att göra sin konst presenterar för en publik genom en konsert, en filmvisning eller en utställning bygger kunskap i form av projektledning och evenemangsproduktion och berikar också området med nya kulturupplevelser. Genom det nätverk som byggs upp mellan kreatörerna skapas bryggor mellan olika plattformar och ger möjlighet till samarbeten och utbyten.

De första satsningarna görs i Skokloster i Håbo Kommun och Hässelby Gård i Stockholm och innebär ett brett samarbete mellan civilsamhälle, näringsliv och det offentliga såväl lokalt som internationellt.

Fakta

Turning Tables Sweden är en ideell förening som skapar utrymme för unga att uttrycka hopp, frustration och drömmar genom foto, film och musik. Turning Tables bygger kreativa rum som uppmuntrar individens visionära utveckling och kompetens. Förutom i Sverige finns Turning Tables också i Danmark, Tyskland, Jordanien, Libanon, Myanmar och Marocco.

Läs mer

turningtables.se Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Organisationsstöd 2022.