2021-12-03

Kronprinsessparet på digitalt organisationsbesök hos Junis

Foto: Kronprinsessparets Stiftelse

Fredag 3 december deltog Kronprinsessparet i ett digitalt möte med organisationen Junis som får stöd från Kronprinsessparets Stiftelse.

Junis är barnens organisation där alla upp till 15 år får vara med. I Junis ska alla känna sig välkomna, bli sedda och få vara med och bestämma. Junis är nykterhetsrörelsen IOGT-NTO-rörelses barnorganisation med ungefär 180 föreningar runt om i hela landet och
10 000 medlemmar. Den lokala Junisföreningen i Umeå är en av Junis största föreningar med över 1000 medlemmar.

2020 tilldelades Junis Umeå stöd från Kronprinsessparets Stiftelse, och 2021 har Junis centralt beviljats stöd för att utveckla konceptet Junis Sport. Läs mer om Junis och projektet Junis Sport.

Syftet med det digitala besöket var att Kronprinsessparet och stiftelsen ska få fördjupad kunskap om Junis verksamhet, projektet Junis Sport och samtala med några av medlemmarna från Junis Umeå.

På mötet med Kronprinsessparet och stiftelsen deltog Karim Kashef, 12 år och medlem i Junis Umeå, Hanane Dahmane, mamma till barn som är medlemmar i Junis, Jörgen Törngren, avgående verksamhetsledare för Junis Umeå, Joakim Lundqvist, Generalsekreterare Junis samt Mona Örjes, förbundsordförande.

Med Junis är allt kul! Det är så bra att vi får vara med och bestämma aktiviteterna." /Karim, medlem i Junis