Bara Vanlig Hälsa

Bara Vanlig Hälsa anordnar löpträning för personer med olika funktionsvariationer. Grunden är rörelseglädje och att löparna får springa eller gå på sina egna villkor tillsammans med medlöpare.

Bara Vanlig Hälsa startades hösten 2016 av Niclas Wennerlund, pappan som ville hitta en aktivitet till sin dotter med Kognitiv funktionsvariation. Niclas började titta runt och höra sig för om det fanns löpning för den här målgruppen, men det gjorde det inte. Då beslutade han sig för att starta upp en egen löpargrupp. Från början vara det bara Niclas, hans dotter och hennes assistenter som sprang på Hellasgården, men sedan började det växa och nu är det mellan 20-25 löpare varje tisdag.

Bara Vanlig Hälsa är först ut med löpträning i Sverige för personer med olika funktionsvariationer. Grunden är rörelseglädje, att löparna får springa på sina egna villkor tillsammans med sina medlöpare som kan vara assistenter, kompisar, syskon eller föräldrar. Det spelar ingen roll om man kan springa, gå eller rulla 10, 100 meter eller 3 kilometer. Bara Vanligs volontärer utbildas i Bara Vanlig-metoden, en ledarskapsutbildning där fokus ligger på bemötande och kommunikation. Det gör vi för att kvalitetssäkra vår verksamhet.

Bara Vanlig Hälsa finns för närvarande på flera ställen i Stockholm samt i Strängnäs och Hudiksvall. Flera grupper planeras att starta under det kommande året. Det är ingen tillfällighet att Bara Vanlig Hälsa växer, det råder en stor avsaknad av fysiska aktiviteter och platser att vara på för den här målgruppen. Vår ambition är att Bara Vanlig Hälsa ska finnas i hela Sverige för att rörelseglädje och gemenskap är till för alla.

Bara Vanlig Hälsas ledord är rörelseglädje, delaktighet, självbestämmande och professionellt bemötande och möjligheten att få träffa vänner.

Fakta

Bara Vanlig Hälsa är en ideell förening som anordnar löpträning för personer med funktionsvariation

Läs mer

https://baravanlig.se/ Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljade anslag 2018, 2019 och 2020.