Bara Vanlig Hälsa

Foto: Bara Vanlig Hälsa

Bara Vanlig Hälsa anordnar löpträning för personer med olika funktionsvariationer. Grunden är rörelseglädje och att löparna får springa eller gå på sina egna villkor tillsammans med sina sociala stöd.

Bara Vanlig Hälsa är först ut med löpträning i Sverige för personer med olika funktionsvariationer. Det spelar ingen roll om man kan springa, gå eller rulla 10, 100 meter eller 3 kilometer.

Bara Vanlig Hälsa startades hösten 2016 av Niclas Wennerlund, pappan som ville hitta en aktivitet till sin dotter med intellektuell funktionsvariation. Från början vara det bara Niclas, hans dotter och hennes assistenter som sprang på Hellasgården, men sedan började det växa och nu är det mellan 20-25 löpare varje tisdag.

Bara Vanligs volontärer utbildas i Bara Vanlig-metoden, en ledarskapsutbildning där fokus ligger på bemötande och kommunikation. Det gör vi för att kvalitetssäkra vår verksamhet.

Bara Vanlig Hälsa finns för närvarande på flera ställen i Stockholm samt i Strängnäs och Sölvesborg. Det är ingen tillfällighet att Bara Vanlig Hälsa växer, det råder en stor avsaknad av fysiska aktiviteter och platser att vara på för den här målgruppen. Bara Vanlig Hälsas ambition är att finnas i hela Sverige, och med stöd från Kronprinsessparets Stiftelse kan vi för första gången etablera oss i Skåne, i Malmö.

Bara Vanlig Hälsas ledord är rörelseglädje, delaktighet, självbestämmande och professionellt bemötande och möjligheten att få träffa vänner.

Fakta

Bara Vanlig Hälsa är en ideell förening som anordnar löpträning för personer med funktionsvariation.

Läs mer

https://baravanlig.se/ Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Beviljade anslag 2018, 2019 och 2020.

Organisationsstöd 2022.